KV Mechelen wint van Charleroi, driepunter Malinwa tegen tien Zebra's

11-11-2023 22:41
7

KV Mechelen heeft met 1-0 gewonnen van Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League. Namens Malinwa wist Geoffry Hairemans te scoren vanaf de penaltystip.

KV Mechelen kreeg Sporting Charleroi op bezoek in de Jupiler Pro League. Bij Mechelen zat de gloednieuwe hoofdftrainer Besnik Hasi nog niet in de dug-out. De match begon direct met een hoog tempo.

Naast het hoge tempo had de match ook direct een hoge intensiteit tussen Mechelen en Charleroi. Toch kregen beide ploegen maar weinig kansen. Het balbezit was voornamelijk voor Mechelen. In de slotfase van de eerste helft was Mechelen nog dicht bij de voorsprong, maar we gingen rusten bij een brilstand.

De tweede helft begon direct met spektakel, in de 47e minuut kreeg Mechelen een penalty en Charleroi een rode kaart. Bassette was er op snelheid voorbij en Marcq liet de spits vervolgens in de zestienmeter struikelen. Geoffry Hairemans ging achter de bal staan en schoot Malinwa op voorsprong.

Het was nu aan De Zebra’s om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, ook al hadden zij een man minder. Charleroi probeerde de gelijkmaker te forceren en Mechelen bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Beide ploegen kwamen uiteindelijk niet meer tot scoren, de match eindigde in een 1-0 overwinning voor Mechelen.

Door de overwinning doet Mechelen erg goede zaken in de Jupiler Pro League. Op deze wijze krijgt de nieuwe hoofdtrainer Hasi direct wat ademruimte. Hoofdtrainer Felice Mazzu en Sporting Charleroi krijgen het steeds benauwder in de onderste regionen van de Jupiler Pro League.