Newcastle verliest van Bournemouth, slecht nieuws voor Burnley en Kompany

Newcastle verliest van Bournemouth, slecht nieuws voor Burnley en Kompany

11-11-2023 21:17 Laatste update: 22:56

Newcastle United heeft zaterdag averij opgelopen in de strijd om de bovenste plaatsen in de Premier League. The Magpies gingen op bezoek bij laagvlieger Bournemouth met 2-0 onderuit, waardoor Manchester United ze voorbij is. De overwinning van Bournemouth betekent ook slecht nieuws voor Burnley en Vincent Kompany. Bournemouth vergroot via de overwinning de kloof met de degradatiezone. 

Newcastle United-manager Eddie Howe kampt met de nodige kopzorgen. Tegen Bournemouth moest hij liefst tien spelers missen, onder wie Sven Botman. De blessureperikelen hadden hun weerslag op het duel met Bournemouth. De thuisploeg zette Newcastle al snel onder druk en kreeg kansen via Dominic Solanke en de bedrijvige Justin Kluivert.

Na een halfuur zag Newcastle ook nog eens Miguel Almíron uitvallen met een blessure. De geplaagde Magpies hielden uiteindelijk een uur stand, maar moesten toen capituleren. Solanke brak de ban voor The Cherries. Tien minuten later verdubbelde hij de score. Voor Newcastle zijn de druiven zuur. De ploeg van Howe zakt naar de zevende plaats. Bournemouth staat zeventiende met drie punten meer dan Luton Town en vijf punten meer dan Burnley, dat negentiende staat. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.