Tedesco is duidelijk over Rode Duivels: “Saelemaekers is hier als rechtsback”

Tedesco is duidelijk over Rode Duivels: “Saelemaekers is hier als rechtsback”

11-11-2023 18:56

De Rode Duivels nemen het op tegen Servië en Azerbeidzjan in de internationale break. Telkens opnieuw is het een kans voor internationals om zich te bewijzen. Alexis Saelemakers wordt door Tedesco alvast als rechtsback gezien.

Saelemaekers lijkt klaar om zijn rentree te maken bij de selectie van de Rode Duivels na het missen van de wedstrijden in september en oktober. Domenico Tedesco maakte vrijdag tijdens een persconferentie duidelijk dat een Saelemaekers bij de Rode Duivels als rechtsback geselecteerd wordt. 

"Alexis is hier om als rechtsback te spelen”, geeft Tedesco aan in de persconferentie, geciteerd door RTBF. “Alles ligt nog open op die positie. We hebben onlangs Hugo Siquet gezien, die het daar heel goed deed, maar de U21's hebben twee heel belangrijke wedstrijden voor de boeg.”

“Dit is onze kans om Alexis weer in actie te zien”, geeft de bondscoach verder aan. “Het voordeel van Alexis is dat hij op verschillende posities kan spelen: de zes, de acht, als vleugelspeler... Maar ik heb hem vooral geselecteerd voor een rechtsbackrol.”