Postecoglou troeft Arteta en Klopp af en komt in illuster Premier League-rijtje

Postecoglou troeft Arteta en Klopp af en komt in illuster Premier League-rijtje

10-11-2023 14:09
4

Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou is voor de derde maand op rij uitgeroepen tot Manager van de Maand in de Premier League. De Australiër is de vierde manager die dit kunstje weet te flikken.

Postecoglou troeft Mikel Arteta (Arsenal) en Jürgen Klopp (Liverpool) af. Tottenham kende in oktober een uitstekende maand, aangezien alle Premier League-duels gewonnen werden. Postecoglou won de prijs ook al in augustus en september. De enige drie managers die er ook in slaagden driemaal op rij verkozen te worden tot Manager van de Maand zijn Antonio Conte, Pep Guardiola - die hem zelfs vier keer op rij won - en Klopp.

Afgelopen zomer deed Postecoglou zijn intrede bij Spurs en hij wist het elftal direct naar zijn hand te zetten. Met zeer aanvallend en dominant voetbal was Tottenham tot begin deze week ongeslagen in de competitie. Chelsea maakte een einde aan die ongeslagen status, door met 1-4 te winnen van negen Spurs-spelers. Ook in dat duel kroonde Postecoglou zich evenwel tot morele winnaar met een gewaagde tactiek.