Vandewalle: 'Ironie. Club Brugge zondag grote verliezer, maar wel overwintering'

Vandewalle: 'Ironie. Club Brugge zondag grote verliezer, maar wel overwintering'

10-11-2023 07:15
59

Club Brugge wist op donderdagavond met 2-0 te winnen van FC Lugano en gaat overwinteren in Europa. De Zwitserse ploeg werd verslagen door een goal van Igor Thiago en een doelpunt van Hans Vanaken diep in de blessuretijd. Ludo Vandewalle ging in op het contrast tussen landelijk en Europees voetbal.

De analist zag hoe in de Jupiler kwakkelend Club Brugge wel in Europa presteerde. 'O ironie. Club Brugge, de grote verliezer zondag en eigenlijk tot hiertoe in de Jupiler Pro League, is wel als enige Belgische club al zeker van overwintering. Het speelde weer slordig tegen Lugano maar was zeker de betere ploeg', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Van een wisseling van trainer lijkt ook nog geen sprake, zeker niet na dit resultaat. 'Er zijn ook geen tekenen dat de Bruggelingen hun trainer kwijt willen. Trainer Ronny Deila zit nog redelijk stevig op zijn stoel', aldus Vandewalle.

Club Brugge staat met 10 punten stevig bovenaan in groep D van de Conference League, terwijl de club in de Jupiler Pro League genoegen moet nemen met een 7e plaats.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.