Kompany en Burnley geven update over afwezigheid Foster: ‘Geestelijk welzijn’

Kompany en Burnley geven update over afwezigheid Foster: ‘Geestelijk welzijn’

09-11-2023 17:02 Laatste update: 17:18
1

Voetballen op het hoogste niveau, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo blijkt uit de update die Vincent Kompany in een interview met de club gaf. Burnley spits Lyle Foster (voormalige spits van onder andere Cercle Brugge) is momenteel in behandeling bij mentale gezondheidsspecialisten. 

“We geven hem momenteel alle hulp die we Foster kunnen bieden. Momenteel wensen we hem vooral veel beterschap toe”, klinkt het in een interview met de club. “We hopen natuurlijk dat hij zich in een betere gemoedstoestand bevindt, wanneer hij acht klaar te zijn om terug te werken.” 

Burnley heeft ook zelf een update gegeven over spits Foster. In een verklaring liet de club weten dat Foster voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld vanwege een terugkerende mentale gezondheidsklacht.

In de verklaring stond: "Namens Lyle Foster en zijn familie hebben ze ons gevraagd om een update te geven over Lyle's ziekte. Onlangs heeft Lyle ons laten weten dat hij nog steeds leeft met problemen rondom zijn geestelijke welzijn en dat hij hulp heeft gezocht. Hij is momenteel onder behandeling van specialisten - die hem de ondersteuning en zorg geven die hij nodig heeft om weer helemaal gezond te worden."