El Khannouss (KRC Genk) en Tissoudali (KAA Gent) geselecteerd voor Marokko

El Khannouss (KRC Genk) en Tissoudali (KAA Gent) geselecteerd voor Marokko

09-11-2023 15:26
2

Bilal El Khannouss van KRC Genk en Tarik Tissoudali van KAA Gent zijn geselecteerd door bondscoach Walid Regragui voor het Marokkaanse nationale elftal. El Khannouss en Tissoudali zijn de enige twee spelers uit de Jupiler Pro League die geselecteerd zijn voor de Atlasleeuwen.

El Khannouss en Tissoudali zijn geselecteerd voor de WK-kwalificatiematchen tegen Eritrea op 16 november en Tanzania op 21 november. Het is alleen nog de vraag of de match tegen Eritrea doorgaat, omdat het land zich om financiële redenen misschien terugtrekt, weet Sporza.

Marokko werd vierde op het afgelopen WK en is het eerste Afrikaanse land op de FIFA-ranking. Marokko staat op dit moment dertiende. Voor de kwalificatie van het WK zit Marokko in een groep met Eritrea, Tanzania, Zambia, Congo en Niger.

De pas 19-jarige El Khannouss speelde tot nu toe zes matchen voor Marokko. Tissoudali kwam tot dusver elfmaal uit in het shirt van Marokko. Tissoudali heeft in deze elf interlands twee keer een doelpunt gemaakt voor Marokko.