Hongaarse media over KRC Genk: 'Grootste kwaliteit van Genk is de tegenaanval'

09-11-2023 10:00 Laatste update: 10:48
2

Donderdagavond staat KRC Genk weer tegenover Ferencváros in de Conference League. Twee weken geleden eindigde het eerste treffen tussen de teams in een 0-0 gelijkspel. VoetbalPrimeur.be heeft de Hongaarse media doorgespit om te zien wat er geschreven wordt over de wedstrijd en over KRC Genk.

Terugblik op de eerste match
Focimagazin haalde de zware en tactische eerste wedstrijd aan. 'Op 26 oktober speelden de Hongaarse en Belgische teams doelpuntloos gelijk in Genk, een wedstrijd die Stankovic beschrijft als zwaar en zeer tactisch, waarbij beide teams veel liepen', schreef Focimagazin.

Vooruitzichten van trainer Stankovic
Trainer Dejan Stankovic verwacht opnieuw een interessante strijd. "We hebben twee weken geleden een zeer interessante, tactische en fysiek veeleisende wedstrijd gespeeld en ik denk dat het morgen niet anders zal zijn", vertelde Stankovic aan Origo Sport. "Maar de kleine details, strafschoppen en hoekschoppen zullen ook heel belangrijk zijn; je moet je de hele 95 minuten concentreren, niet alleen in de eerste of de laatste 20-30 minuten", voegde hij eraan toe.

Aanval Genk het sterkst
Hongaarse experts benadrukken het gevaar van de tegenaanval van Genk. 'Volgens experts is de grootste kwaliteit van de Belgische ploeg de tegenaanval, waardoor zijn team uiterst gedisciplineerd zal moeten spelen', noteerde Sport24. 'Over Joseph Paintsil, die uitstekend speelde in de eerste wedstrijd, zei hij dat zijn spel doorslaggevend kan zijn, maar dat zijn sterke punten pas echt aan het licht komen door de samenwerking met zijn teamgenoten', aldus Stankovic volgens Sport24.

Gelijke kansen
Ferencváros-middenvelder Dávid Sigér reflecteert op de evenwichtige kansen in de vorige match. "Beide teams hadden kansen tijdens de ontmoeting in België", rapporteerde Hirado uit de mond van Siger. "We zien hoe de resultaten zich ontwikkelden in de groep. We zijn halverwege en het is erg spannend als we aan de tweede helft van de matchen beginnen. Het is belangrijk om nu punten te scoren. Het kan nu echt doorslaggegend zijn voor wie de groepsfase gaat overleven", aldus Siger.

Belangrijke match
In aanloop naar de belangrijke wedstrijd in de Conference League tussen KRC Genk en Ferencváros, benadrukken zowel de Hongaarse media als coach Dejan Stankovic de noodzaak van tactische discipline en concentratie. De uitkomst van deze wedstrijd, die belangrijk is voor de plaatsing in de knockout-fase, zou wel eens bepaald kunnen worden door de kleinste details en sleutelmomenten. Met de teams op gelijke voet, wordt de impact van spelers zoals Joseph Paintsil en de strategische keuzes van Stankovic onder de loep genomen, terwijl de spanning stijgt voor de tweede helft van de groepsfase.

Matchdetails
De match tussen Ferencváros en KRC Genk wordt op donderdagavond om 18:45 afgetrapt in de Groupama Arena in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.