Scheidsrechter Lambrechts na Champions League-debuut: ''Dit maakt mij best trots''

Scheidsrechter Lambrechts na Champions League-debuut: ''Dit maakt mij best trots''

09-11-2023 07:55
1

Erik Lambrechts beleefde dinsdagavond een bijzondere avond. De arbiter mocht voor het eerst een duel in de Champions League leiden. De arbiter vertelde over zijn ervaring van het leiden van het Champions League-duel tussen Manchester City en Young Boys.

De scheidsrechter heeft er positieve herinneringen aan. "Het was een heel goede, positieve ervaring", vertelde Lambrechts aan Het Nieuwsblad.

Het acteren in de Champions League is een eer, niet alleen voor spelers, maar ook voor scheidsrechters. "Net als voor spelers en clubs is dat de grootste clubcompetitie in Europa, misschien wel ter wereld. Dus dit maakt mij best trots", zei Lambrechts.

Hij merkte wel een verschil met de Jupiler Pro League. "Je merkt uiteraard dat er spelers tussen zitten die een pak sneller handelen dan in België. En als scheidsrechter ben je in de eerste plaats ook een voetballiefhebber", aldus Lambrechts.

Tot nu toe heeft Lambrechts in zijn carrière 178 wedstrijden in de Jupiler Pro League gefloten. Hij floot ook in de kwalificatierondes van de Champions League, maar tot dinsdag nog nooit tijdens het hoofdtoernooi.