Real Sociedad doet Benfica pijn, Union Berlin en Napoli spelen gelijk

08-11-2023 21:02

Benfica maakt geen kans meer op Champions League-overwintering. De ploeg van Roger Schmidt leek woensdag afgedroogd te worden door Real Sociedad. Hoewel de Portugese topclub de schade nog beperkte, is de derde plaats nu nog het hoogst haalbare de match eindigde in 3-1. Napoli en Union Berlin namen het ook tegen elkaar op in de Champions League, de ploegen bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

Real Sociedad - Benfica 3-1
Benfica kwam er in de eerste helft niet aan te pas tegen Real Sociedad. De Spanjaarden kwamen al na vijf minuten op voorsprong via Mikel Merino, die raak kopte uit een voorzet. Vijf minuten later verdubbelde Mikel Oyarzabal de score al, na geblunder in de Portugese defensie.

De Basken denderden over Benfica heen en tekenden al na 21 minuten voor de 3-0. Ander Barrenetxea schoot fantastisch raak. Doordat Brais Méndez een penalty op de paal schoot ontsnapte O Glorioso aan een vierde tegentreffer voor rust. In de tweede helft deed Benfica zowaar nog iets terug via Rafa Silva, maar een comeback zat er geen moment in.

Real Sociedad is nu zo goed als zeker van de achtste finales, terwijl Benfica met nul punten de hekkensluiter is in poule D. Later op de avond komen Internazionale en Red Bull Salzburg in dezelfde groep in actie.

Napoli - Union Berlin 1-1
Union Berlin ging op bezoek bij Napoli. Na 39 minuten spelen ging het mis voor de Duitse ploeg, die in de eerste drie wedstrijden geen enkel punt wist te verzamelen. Matteo Politano nam de (opmerkelijke) treffer voor zijn rekening. De vleugelspeler scoorde met zijn borst, al was het niet helemaal duidelijk of hij dat met opzet deed.

Union leek zodoende af te stevenen op de vierde CL-nederlaag op een rij, maar niets bleek minder waar. David Datro Fofana maakte vlak na rust, uit een rebound na een poging van Becker, de 1-1. Zijn treffer bleek uiteindelijk de laatste van de avond. Ondanks het resultaat, kan Union overwintering in het miljardenbal nu vergeten. Napoli komt op zeven punten en is hard op weg om zich te plaatsen voor de knock-outfase.