Moris stoeft met Union: “Bestuur weet al maanden hoe ze het team gaan vormen”

Moris stoeft met Union: “Bestuur weet al maanden hoe ze het team gaan vormen”

08-11-2023 10:28 Laatste update: 11:04
4

Union Saint-Gilloise doet het gewoon opnieuw. Een halve leegloop in de zomer, maar het verse bloed lijkt de vorm van de club gewoon door te trekken. Anthony Moris, aanvoerder van de Brusselse club, blikt in gesprek met La Tribune terug op hun seizoensstart.

Volgens de doelman is het bestuur en de staf een van de belangrijkste redenen waarom de Brusselse club het zo goed doet. "Het management weet al maanden hoe ze het team gaan opbouwen”, vertelt Moris, geciteerd door RTBF. “Ze maken zelden fouten. Na het verlies van twee titels was een verandering noodzakelijk." 

De komst van Alexander Blessin blijkt tot nog toe ook een groot succes. “Hij is een ongelooflijk mens", legt Moris uit. “Hij begrijpt de spirit van de club en dat werkt op dit moment goed bij hem. Zijn filosofie in een notendop? Pressing.” Volgens Moiris heeft Blessin een andere spirit in de ploeg gebracht. Een veeleisend trainer en daardoor ziet ook Moris het groeipotentieel van deze ploeg.

Met de Duitse coach heeft iedereen zijn zegje en dat is te zien. "Een speler blinkt uit als hij het vertrouwen van zijn coach voelt. Het team wisselt veel, dus we spelen niet met 13 of 14 spelers, maar met 20 of 21”, getuigt Moris. “Dat komt omdat hij vertrouwen heeft in iedereen, dus dat wil je hem teruggeven. Dat is een groot verschil met vorig jaar."