Moris over Blessin bij Union: “Iedereen vertrouwen, groot verschil met vorig jaar”

Moris over Blessin bij Union: “Iedereen vertrouwen, groot verschil met vorig jaar”

07-11-2023 18:10
2

Anthony Moris, de 33-jarige doelman van Union SG, vertelt over zijn huidige hoofdtrainer Alexander Blessin. Koploper Union kent een verrassend goed seizoen en won afgelopen weekend met 2-1 van Club Brugge.

Moris vertelt over Blessin als hoofdtrainer bij Union. “Hij is een ongelooflijk persoon op menselijk vlak. Hij begreep de geest van de club, de club werkt op dit moment goed bij hem. Zijn filosofie in één woord? Pressing. De coach heeft een nieuwe geest bijgebracht. Hij is erg veeleisend van zichzelf en dus ook van Union. Er zijn nog dingen waar we aan moeten werken, we hebben nog niet ons maximale potentieel bereikt”, citeert RTBF Moris.

Moris deelt verder dat de saamhorigheid bij Union onder Blessin erg groot is. “Een speler blinkt uit als hij het vertrouwen van zijn coach voelt. Het team verandert veel, dus we spelen niet alleen met 13 of 14, maar eerder met 20, 21. Dat komt omdat hij vertrouwen heeft in iedereen, dus je wilt het teruggeven aan hem. Het is een groot verschil met vorig jaar”, besluit Moris.