Bondscoach Koeman houdt slag om de arm bij Oranje: 'Dan vloek je wel even'

Bondscoach Koeman houdt slag om de arm bij Oranje: 'Dan vloek je wel even'

06-11-2023 21:32

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands-elftal weet al welke spelers hij op wil nemen in zijn definitieve Oranje-selectie, als er geen extra afvallers komen. Dat was in de afgelopen interlandperiodes wel het geval.

Over precies een week komt de selectie van Oranje weer bijeen in Zeist, voor de laatste wedstrijden in de EK-kwalificatie. Koeman weet al wel wie hij op wil nemen in zijn definitieve selectie. "Op zich ben ik eruit, maar het is vaker gebeurt dat er spelers in de laatste dagen afvallen", zegt de bondscoach aan tafel bij Rondo.

"Helaas hebben we daar veel mee te maken in de laatste tijd. In de periode dat we begonnen aan de EK-kwalificatie, zag ik in Zeist hoe Frenkie de Jong geblesseerd raakte. Op dat moment vloek je dan wel even. Dat soort spelers zijn zeer belangrijk", zegt Koeman.

Vrijdag zal de bondscoach zijn selectie voor de komende interlandperiode bekendmaken. Oranje speelt dan tegen Ierland en Gibraltar. Bij één overwinning is het Nederlands elftal geplaatst voor het EK.