Liverpool en Luton Town spelen gelijk, emotionele Diaz bracht redding in slotfase

Liverpool en Luton Town spelen gelijk, emotionele Diaz bracht redding in slotfase

05-11-2023 20:21
1

Luton Town leek te gaan stunten tegen Liverpool, Tahith Chong bracht Luton Town in de 80e minuut op voorsprong tegen Liverpool, waardoor Luton op een enorme stunt leek af te stevenen. Invaller Luis Diaz maakte echter gelijk in de blessuretijd en zo maakte hij een eind aan een verschrikkelijke week waarin zijn vader werd ontvoerd.

In de openingsfase van het duel was het vooral Liverpool dat aan het voetballen was, ook mede door de tactiek van Luton. De promovendus loerde op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar het balbezit was voor de bezoekers uit Liverpool.

Goals vielen er nog niet aan beide kanten, waardoor allebei de trainers besloten iets te doen. Zo bracht Jürgen Klopp Cody Gakpo en Harvey Elliott in de tweede helft in en koos Luton-trainer Rob Edwards voor Chong. Een uitstekende keuze bleek uiteindelijk, want de Nederlander maakte in minuut tachtig een van de mooiste momenten uit zijn carrière mee. Met zijn eerste goal in de Premier League zorgde Chong voor een prachtige voorsprong tegen Liverpool.

Het leek er dan ook op dat Luton de stunt compleet ging maken, maar niets was minder waar. Invaller Diaz maakte in minuut 95 alsnog de gelijkmaker en voegde zo nog een hoofdstuk toe aan een emotionele week. Zijn vader werd ontvoerd in Colombia, waardoor hij van trainer Klopp zelf mocht beslissen of hij mee wilde doen tegen Luton. Hij viel in, scoorde en toonde daarna een shirt met daarop de tekst 'vrijheid voor mijn vader.'

Het gelijkspel van Luton tegen Liverpool zorgde voor een prachtig moment in de carrières van Chong en Diaz, maar ook voor een welkom punt in de degradatiestrijd. Luton Town klimt uit de degradatiezone en staat nu zeventiende. Liverpool staat met een punt uit Luton derde in de Premier League.