Royal Antwerp FC wint na efficiënte eerste helft spektakelstuk van KRC Genk

04-11-2023 22:50 Laatste update: 22:52
83

Royal Antwerp FC heeft thuis op De Bosuil met 3-2 gewonnen van KRC Genk. Namens The Great Old kwamen Vincent Janssen en tweemaal Michel Ange Balikwisha tot scoren. Bij Genk scoorde spits Andi Zeqiri en Daniel Munoz.

KRC Genk ging op bezoek bij Royal Antwerp FC op De Bosuil. Lothar D’hondt floot voor de eerste keer en het was Antwerp dat het sterkst uit de startblokken kwam. Na vijf minuten verloste Vincent Janssen zich van zijn doelpuntendroogte. Na een fraaie aanval van Antwerp tikte Janssen de bal binnen.

Genk probeerde direct wat terug te doen, maar het was Antwerp dat de voorsprong verdubbelde in de 9e minuut. Bataille werd alleen gelaten door El Khannouss en kon de bal terugleggen. De bal kwam uiteindelijk bij Balikwisha die helemaal alleen kon binnenleggen.

Antwerp kende een erg sterke fase en was scherper dan Genk. Genk wist tussendoor nog via Zeqiri de paal te raken, maar kwam er verder niet aan te pas. Na 38 minuten was het opnieuw Balikwisha die tot scoren kwam. Via een fraaie pass bereikte aanvoerder Toby Alderweireld Balikwisha die kon afronden oog in oog met doelman Vandevoordt.

Antwerp leek met een 3-0 voorsprong te gaan rusten, maar Bataille was even volledig de kluts kwijt. De verdediger leverde een perfecte steekpass op Zeqiri, waarna de spits van Genk in twee instanties kon afronden, Zeqiri maakte de 3-1. Genk leek ook nog een penalty te krijgen voor rust, maar hier was scheidsrechter D’hondt het niet mee eens.

Na de rust was Antwerp weer dicht bij een doelpunt, in de 53e minuut raakte Balikwisha de paal. In de daaropvolgende fase probeerde Genk het een aantal keer via El Khannouss, maar dit leverde geen doelpunten op. Vervolgens bleven de grote kansen uit bij zowel Genk als Antwerp.

In de 80e minuut was het toch weer The Great Old dat dicht bij een doelpunt kwam. Vermeeren behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Balikwisha. De aanvaller schoot de bal goed binnen, maar via doelman Vandevoordt ging de bal tegen de lat.

In de slotfase van de match kwam Genk niet meer tot een slotoffensief tegen Antwerp, Muja leek namens Antwerp nog de 4-1 te maken, maar de bal eindigde in het zijnet. In de absolute slotfase, de 97e minuut kwam Genk toch nog met een doelpunt. Munoz kopte de bal binnen nadat Paintsil de lat raakte uit een vrije trap. De match eindigde met een 3-2 eindstand. Door de overwinning vindt Antwerp opnieuw de aansluiting met de top zes van de Jupiler Pro League.