'Familieman” De Roeck moet geen Brys- of Defour-scenario vrezen

'Familieman” De Roeck moet geen Brys- of Defour-scenario vrezen

04-11-2023 14:45

KV Kortrijk, KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven namen dit seizoen al afscheid van hun trainer. De degradatiestress heeft de Kempen nog niet bereikt. Jonas De Roeck lijkt voorlopig niet te moeten vrezen voor zijn job bij KVC Westerlo.

 Twee seizoenen geleden hielp De Roeck Westerlo aan promotie. Vorig seizoen als promovendus deden de Kemphanen het erg knap. Dit seizoen begon de club met gezonde ambities, maar de huidige realiteit is dat Westerlo op dit moment allerlaatste staat in de Jupiler Pro League. Meestal moet een trainer dan vrezen voor zijn job, maar in De Roeck is er nog het nodige vertrouwen.

In de komende weken neemt Westerlo het op tegen onder meer Oud-Heverlee Leuven en STVV. Voor de club zijn dat duels om punten te pakken. Toch krijgt De Roeck geen ultimatum. “De relatie met Jonas is anders dan met de meeste trainers. Hij is een deel van dit project én van de familie, stelt vicevoorzitter Hasan Cetinkaya in Sportwereld.

Van een ontslag is nog geen sprake. "Daar hebben we nog niet aan gedacht", stelt Cetinkaya die aangeeft dat hij met de hele club van spelers over staf tot bestuur en fans uit de huidige situatie wil geraken. "Als bestuur hebben we een hele open relatie met Jonas, op dat vlak denk ik zelfs dat we een voorbeeld zijn”, meent de vicevoorzitter.

Oud-Heverlee Leuven – Westerlo begint zaterdag om 18u15. Praat mee over het duel in de LIVE-Discussie van VoetbalPrimeur.be.