Tedesco over Alderweireld bij de Rode Duivels:  “Dan zal ik hem zeker bellen

Tedesco over Alderweireld bij de Rode Duivels: “Dan zal ik hem zeker bellen"

04-11-2023 13:00
3

Toby Alderweireld (34) is al een tijdje Rode Duivel af. Toch lijkt voor de verdediger van Royal Antwerp FC de deur voor de nationale ploeg op een kier te staan. Hoe kijkt Domenico Tedesco naar de situatie? De bondscoach vindt Alderweireld zeker nog een interessante speler, maar niet om meteen terug op te roepen. 

Tedesco stond tot nu acht keer langs de lijn bij België. Vier keer werd de nul gehouden. Tegen Oostenrijk en Duitsland slikten de Belgen telkens twee goals. "Ik heb echt een zeer goed gevoel bij onze huidige defensie", stelde de bondscoach in Het Laatste Nieuws.

Tedesco is zeer te spreken over zijn huidige achterhoede met onder meer Jan Vertonghen en Wout Faes in het centrum. "Ik heb echt een zeer goed gevoel bij onze huidige defensie. Ze weten beter en beter hoe ze moeten reageren in lastige wedstrijdsituaties", klinkt het bij Tedesco.

Tedesco denkt er dan voorlopig niet aan om Alderweireld te vragen om uit zijn interlandpensioen te komen. Maar zeg nooit nooit. Bijvoorbeeld door blessurelast in de huidige kern. "Ik hoop dat we hem niet nodig hebben, maar als dat wel het geval is. Dan zal ik hem zeker bellen", aldus nog de bondscoach.

Zonder Alderweireld plaatste de Rode Duivels zich eenvoudig voor het EK van 2024. In maart van 2023 kondigde Alderweireld zijn afscheid bij de nationale ploeg aan. Hij speelde 127 keer voor België.