Tedesco vertelt over situatie rondom Courtois: “Spijt in het leven is niet goed”

Tedesco vertelt over situatie rondom Courtois: “Spijt in het leven is niet goed”

03-11-2023 20:33 Laatste update: 20:36
5

Domenico Tedesco, de bondscoach van De Rode Duivels, vertelt over de situatie rondom Thibaut Courtois. In juni botsten Courtois en Tedesco waardoor er een breuk ontstond tussen de doelman van Real Madrid en De Rode Duivels.

Tedesco vertelt dat technisch directeur Franky Vercauteren naar Madrid ging om te praten met Courtois. “De volgende dag hadden we daar een gesprek over. Ik was erg benieuwd wat er uit het gesprek was gekomen. Voor mij was het duidelijk dat ik graag een ontmoeting wilde voorstellen met Thibaut”, vertelt Tedesco voor de camera’s van RTL sports.

Tedesco geeft aan dat Courtois vlak daarna geblesseerd raakte. “Ik wilde hem bezoeken, het maakte niet uit waar, het kon in Madrid. Maar de volgende dag kreeg hij de blessure. Ik stuurde hem een berichtje om hem beterschap te wensen en dat hij hopelijk snel zou herstellen”, aldus Tedesco.

Tedesco vertelt dat dit het laatste contact was dat hij met Courtois had. “De situatie is voor mij vrij duidelijk. Ik heb de deur voor hem geopend. Laten we nu wachten tot hij fit is en terug is, zodat hij een keuze kan maken. Zodat hij mij kan zien en spreken, ik heb de deur opengezet en dan kunnen we vervolgstappen nemen”, deelt Tedesco.

Tedesco sluit af dat hij als bondscoach graag de situatie rondom hem en Courtois wil ophelderen. “Wat er in juni is gebeurd, wil ik ophelderen, want ik denk dat het mogelijk is om een fout te maken. Maar om spijt te hebben in het leven is niet goed, daarom wil ik de situatie ophelderen en dat weet hij”, besluit Tedesco.