Knokke hoopte op Club Brugge, maar trok OHL: Eerste gevoel was ontgoocheling

Knokke hoopte op Club Brugge, maar trok OHL: "Eerste gevoel was ontgoocheling"

03-11-2023 09:48
6

Royal Knokke FC is de enige overgebleven amateurclub in de Beker van België. Nadat het KV Mechelen uitschakelde na strafschoppen, troepten spelers, staf en sympathisanten in spanning samen om de loting voor de achtste finales te aanschouwen. Dat uiteindelijk OH Leuven uit de bus kwam, zorgde voor gemengde gevoelens.

Voor aanvang van de trekking hoopten de aanwezigen vooral op één naam: Club Brugge. Al vroeg kwam echter OHL uit de trommel. Dat is toch een minder aantrekkelijke tegenstander, moesten de kustbewoners toegeven. "Het eerste gevoel was ontgoocheling", reageerde Ruben Vanraefelgem eerlijk bij Sporza. De verdediger had Knokke nog aan de cruciale gelijkmaker geholpen tegen KV Mechelen.

Net als zijn trainer had Vanraefelgem graag een topclub ontmoet. Als het niet Club Brugge was, dan toch RSC Anderlecht of KRC Genk. Niets van dat alles, maar met OHL liggen er plots ook mogelijkheden. "Als je het allemaal wat laat bezinken, besef je dat je weer thuis tegen een eersteklasser mag spelen, met veel volk en dat je een beetje kans maakt", onthoudt Vanraefelgem het positieve.

Trainer Olivier De Cock sluit zich daar moeiteloos bij aan. "We hebben onze fantastische galamatch al gehad", verwijst de oud-speler van Club naar het duel met KV Mechelen. Het sportieve primeert op de uitstraling. "Nu moeten we proberen een ronde verder te gaan. Tegen OHL hebben we misschien tien procent kans. Tegen Club Brugge zou dat maar één procent of zelfs minder geweest zijn", is De Cock realistisch.