Doelpuntenmaker Vanraefelghem na stunt tegen Mechelen: Daarna werd alles zwart

Doelpuntenmaker Vanraefelghem na stunt tegen Mechelen: "Daarna werd alles zwart"

01-11-2023 11:29
1

Dinsdagavond wist Royal Knokke FC te winnen van KV Mechelen in de Beker van België. Aanvoerder Ruben Vanraefelghem ging in het slot van de verlengingen postvatten in de spits en slaagde er vervolgens in om de 1-1 te maken. Knokke wist zich vervolgens na de strafschoppenreeks te kwalificeren voor de volgende ronde. Vanraefelghem reageerde na afloop op de bekerstunt van zijn team.

Na de match was Vanraefelghem vol ongeloof. "Dit kun je toch niet vatten? Je weet op voorhand dat je altijd een kans hebt, maar die is zó klein. We voelden echter meteen dat we in de match zaten en iedereen voelde dat er een stunt in de maak was", klinkt het bij de aanvoerder in Gazet van Antwerpen.

Vanraefelghem kon zich niet goed herinneren hoe hij het doelpunt in het slot van de verlengingen wist te maken. "Ik weet het niet meer zo goed. Ik draaide door op het middenveld en deed alsof ik ging passen, waarna plots de zee openging. Ik kon recht op de doelman af en daarna werd alles zwart", klinkt het.

Knokke kon in extremis strafschoppen afdwingen, maar hadden hier echter niet op getraind. "We hadden zelfs geen beelden bekeken. Het is toch een loterij en daar valt weinig aan te doen", zegt Vanraefelghem. "Ik denk dat ik nu nog enkele pintjes achterover ga slaan, want in tegenstelling tot de vorige bekerstunt tegen Standard in 2018 moet woensdagmorgen niemand werken", besluit hij.