Fink: Mensen verwachten misschien te veel van STVV, wij zijn Bayern München niet

Fink: "Mensen verwachten misschien te veel van STVV, wij zijn Bayern München niet"

03-11-2023 09:33
3

Na enkele vrij saaie jaren bracht Thorsten Fink een nieuwe dynamiek naar Stayen. Onder zijn bewind presenteert Sint-Truiden zich opwindender, met veel eigen jeugd en vaak met prima resultaten. Toch ging het elftal de laatste weken even door een dip. Twee opeenvolgende zeges hebben het momentum weer gekeerd, al heeft Fink wel lessen getrokken.

Tijdens de eerste speeldagen voetbalde STVV vrolijk mee. Het pakte enkele overwinningen en legde ook het vuur aan de schenen van de topploegen, zoals Standard Luik (1-0), KAA Gent (2-2), KRC Genk (3-3) en Club Brugge (1-1). Na die laatste partij volgde echter een kink in de kabel. Midden oktober verloren De Kanaries zwaar van Union Saint-Gilloise (0-4) en OH Leuven (4-0). Plots begonnen de fans ook te morren: spelen hun helden niet té attractief?

Die kritiek is ook Fink ter ore gekomen. "We zullen opnieuw geduldig moeten zijn en desnoods op een zakelijke manier winnen", blikt hij bij Het Belang van Limburg vooruit op de komende wedstrijden, te beginnen met vrijdagavond tegen KAS Eupen. Tactisch is Fink dan ook bereid om enkele aanpassingen door te voeren. "Zo moeten we sneller en meer in de diepte spelen." STVV staat momenteel in de top-drie van ploegen met het meeste balbezit, maar dat gebeurt vaak op eigen helft.

Daarnaast laat Fink niet na om de supporters eens voor de spiegel te plaatsen. "Na onze goede resultaten tegen de grote teams verwachtten de mensen misschien te veel van ons. Maar we zijn Bayern München niet", predikt de Duitser realisme. Na die zware nederlagen tegen Union en OHL heeft STVV zich wel enigszins herpakt. Afgelopen vrijdag klopte het RWDM in extremis (2-1), midweeks stootte het langs Francs Borains door naar de achtste finales van de Beker van België. Tegen Eupen krijgen De Kanaries de kans om deze week perfect af te ronden met een derde thuiswedstrijd op rij.