Kapitein Meux na duel met Union: “Doelpunt een beetje zoals Chadli tegen Japan”

Kapitein Meux na duel met Union: “Doelpunt een beetje zoals Chadli tegen Japan”

02-11-2023 10:58

RFC Meux, een ploeg uit D2 amateur, nam het woensdagnamiddag in Brussel op tegen Union Saint-Gilloise in de Croky Cup. Union bleek te uiteindleijk toch te sterk te zijn en won de partij met 2-1. Toch heeft het nog even gespannen voor de mannen van Alexander Blessin. Meux maakte in de 83e minuut gelijk en is dan ook fier op hun prestatie. 

In plaats van teleurgesteld te zijn, deelden ze na de wedstrijd een moment met de fans van beide teams. Dit zijn unieke momenten in de carrière van amateurvoetballers. “We probeerden als blok goed te verdedigen, we wisten dat we hier niet zouden komen om de wedstrijd uit te spelen," klonk het bij Antoine Boreux tegenover RTBF

“We wilden genieten en de wedstrijd, net als vorig jaar in Sint-Truiden. Het was wel een ander scenario, want we slikten een stuk vroeger een doelpunt dan vorig jaar, maar hier maakten we er wel een”, klinkt de kapitein fier. “We hebben ze een beetje teruggedrongen, ook al was hun overwinning duidelijk verdiend.”

De kapitein trok een opvallende vergelijking. Volgens Boreux waren er veel gelijkenissen met het legendarische doelpunt van Chadli in de overwinning op Japan van de Rode Duivels. “We maakten een geweldig doelpunt, een beetje zoals het beroemde doelpunt van Nacer Chadli in de wedstrijd België-Japan… Hier scoren is een geweldig gevoel.”