Union stoot door in de beker na bijzonder spannend slot tegen Meux

01-11-2023 16:47
1

Union is niet de volgende eersteklasser die is uitgeschakeld in de Croky Cup. Het werd nog even zwoegen in het slot, maar wist wel een overwinning te boeken: 2-1.

Met enkele nieuwe namen in de ploeg hoopte Alexander Blessin op een makkelijke bekermiddag tegen het relatief onbekende Meux. De Brusselaars namen ook meteen het voortouw en gingen op zoek naar een vroeg doelpunt.

De eerste kansjes waren ook voor Union, maar Libertiaux wist met enkele goede reddingen een vroeg doelpunt te verhinderen. Een doelpunt viel er echter toch nog. Net voor rust was het Fedde Lysen die Union op 1-0 kon brengen.

In de tweede helft mocht het niet meer mis en dat leek het ook niet te gaan doen. Het had controle over de wedstrijd en had ook de beste (kleine) kansen. In het absolute slot liep het toch fout af voor de Brusselaars, die Meux in minuut 82 zagen scoren. Op weg naar verlengingen dan? Niet dus. Nog geen minuut later was er al een antwoord van Union, dat via Rasmussen weer op een 2-1 voorsprong kwam en uiteindelijk de zege ook wist veilig te stellen.