Trainer RFC Meux: ‘Union Saint-Gilloise is momenteel de beste ploeg van België’

Trainer RFC Meux: ‘Union Saint-Gilloise is momenteel de beste ploeg van België’

31-10-2023 15:05 Laatste update: 16:01
1

Een knappe prestatie voor RFC Meux. De D2 amateurclub staat nu al voor het tweede jaar op rij tegenover een Pro League-ploeg in de ronde van 32 van de Belgische beker. Deze keer nemen ze het op tegen een absolute topper in de vorm van Union Saint-Gilloise

Deze woensdag om 15 uur trekt Meux richting de hoofdstad om het op te nemen tegen de mannen van Alexander Blessin. Laurent Gomez, de coach van de D2 ploeg, heeft er alvast zin in. 

"We hebben het over de beste Belgische ploeg van dit moment”, geeft de trainer aan in RTBF. “Ze zijn waarschijnlijk de ploeg die veel teams op dit moment hadden willen ontmoeten. Dat verandert niet veel aan de aanpak. Het draait allemaal om plezier maken en vooral om de hele Meux club met zijn waarden en zijn familiale en menselijke kant te tonen.”

Er heerst ook een zekere sympathie voor Union bij Meux. "Veel spelers houden van de Union. En zelfs onder ons personeel. Het is een club zoals wij. Tenminste, dat proberen we. Het is een familieclub, een bescheiden club die de waarden van hard werken verdedigt”, getuigt Laurent Gomez.