Union-spelers kregen er voortdurend van langs: Ik ben een emotionele coach

Union-spelers kregen er voortdurend van langs: "Ik ben een emotionele coach"

30-10-2023 12:18
2

Zondagavond won Union Saint-Gilloise met 1-3 van rode lantaarn KVC Westerlo. Na afloop was Union-coach Alexander Blessin ondanks de overwinning niet helemaal tevreden.

Tijdens de wedstrijd zelf schreeuwde Blessin zich schor. Zijn spelers kregen er voortdurend van langs. Zelfs de gelijkmaker van Lapoussin vierde hij niet, hij riep op dat moment bij zich om hem een preek te geven. "Er zat geen structuur in onze verdediging", klinkt het bij Blessin in Het Nieuwsblad.

Blessin gaf na afloop aan dat hij zeker niet altijd even gelukkig was tijdens de wedstrijd. "Ik ben een emotionele coach. Het is mijn taak om soms iets luider te spreken tegen mijn spelers en de vinger op de wonde te leggen", klonk het op de persconferentie.

Blessin was wel tevreden met de drie punten maar het niveau aan de bal is nog niet wat hij ervan verwacht. Dat Blessin beter voetbal wil zien bleek ook al na de Europa League-wedstrijd tegen Linz. "Ik ben triest en kwaad. De basics ontbraken. Ik heb niet het gevoel dat we het spel echt onder controle hebben", klonk het toen.

Union is na 12 speeldagen alleen leider in de Jupiler Pro League met 28 punten. Het won zijn laatste zes competitiewedstrijden op rij en scoorde maar liefst negentien keer.