Deila liet zich beïnvloeden bij Club Brugge: Heb mijn eigen ding niet gedaan

Deila liet zich beïnvloeden bij Club Brugge: "Heb mijn eigen ding niet gedaan"

30-10-2023 21:27
16

Club Brugge zit in een periode met ups en downs, maar wist afgelopen zondag toch nog een deugddoende driepunter te pakken. De tweede op rij na ook een succesvolle partij in Europa. Ronny Deila beseft ook dat er iets moest veranderen.

De Noorse coach geeft in een interview bij Sports Late Night aan dat hij misschien te veel begon te twijfelen aan zijn tactiek en te veel had gesleuteld de voorbije weken. "Ik had mijn visie wat verloochend", geeft hij aan.

Opvallend, volgens hem waren enkele van zijn aanpassingen ook niet echt helemaal zijn idee. "Ik heb naar een aantal mensen geluisterd in plaats van mijn eigen ding te doen. Waarin ik geloof. Nu passen we mijn principes opnieuw toe en we winnen weer, dus dat is goed", klinkt het.

Wie hem die meningen gaven, wil Deila niet kwijt. "Er zijn veel meningen over hoe wij moeten spelen", blijft hij mysterieus. "We hebben veel gesproken over balans. We willen aanvallen en entertainen, maar tegelijk start alles met organisatie. Dat heb ik al vaak gezegd. Deze week hebben we niet geweldig gespeeld, maar we waren georganiseerd", besluit hij.