Vandenbempt: “Club gelanceerd? Durft niemand hand voor in het vuur steken”

Vandenbempt: “Club gelanceerd? Durft niemand hand voor in het vuur steken”

30-10-2023 13:58
10

De mannen van Ronny Deila vierden een 2-1 overwinning tegen Antwerp in het Jan Breydel. Club Brugge kon op die manier eindelijk nog eens winnen. Dat het tegen de rivaal uit Antwerpen was, is natuurlijk leuk meegenomen. Peter Vandenbempt reageert in Sporza. 

Vandenbempt blijft voorzichtig en gelooft niet meteen dat dit het startschot zal zijn van een schitterende reeks voor Club Brugge. “Of Club nu gelanceerd is? Daar durft niemand zijn hand voor in het vuur te steken”, klinkt het bij de analist. 

 “Ze hopen natuurlijk van wel in Brugge”, gelooft Vandenbempt. Hans Vanaken vertelde eerder in een interview dat stilaan het vertrouwen terugkeert na twee goede resultaten, maar de analist van Sporza blijft onzeker. “Nu is het geluk nog broos. Gisteren voetbalden Antwerp én Club Brugge zwak, de wedstrijd verdiende geen winnaar”, merkte Vandenbempt op.

Volgens Vandenbempt was er gisteren een verschil te zien bij Club Brugge. Volgens de analist heeft Deila zijn tactiek en filosofie omgesmeten en voetbalt Club Brugge nu gewoon voor het resultaat. “Coach Ronny Deila is geplooid voor de druk - of noem het de goede raad - om af te stappen van zijn avontuurlijke principes”, aldus Vandenbempt.