Ilenikhena klopt aan de deur: na 27 seconden maakte invaller al gelijk tegen Club

Ilenikhena klopt aan de deur: na 27 seconden maakte invaller al gelijk tegen Club

30-10-2023 12:17
7

Royal Antwerp FC is er ook bij Club Brugge niet in geslaagd om het tij te keren: 2-1. Mark van Bommel startte weer met zijn gebruikelijke elf, maar misschien is het tijd om George Ilenikhena eens een kans te gunnen van bij de aftrap. De Franse Nigeriaan scoorde al voor de tweede week op rij, in tegenstelling tot Vincent Janssen.

Janssen is de vaste nummer negen onder Van Bommel, maar het kanon van de Nederlander zwijgt al lange tijd. Het is intussen van midden september geleden dat hij nog eens raak trof, toen op het veld van KVC Westerlo (0-3). Die droogte van haar aanvalsleider heeft een negatieve impact op de ploeg. Sinds die zege in het Kuipje won Antwerp namelijk nog maar één keer, thuis van KAS Eupen met 4-1.

Doublure Ilenikhena moet zich voorlopig tevreden stellen met invalbeurten (tien keer al), maar de voorbije weken klopt hij wel steeds luider op de deur. In Charleroi kon de zeventienjarige spits al een gelijkmaker aantekenen en datzelfde trucje herhaalde hij op Jan Breydel. Dat deed hij bovendien in recordtempo: amper 27 seconden nadat hij tussen de lijnen was gekomen, devieerde Ilenikhena de bal al fraai tegen de touwen.

Deze woensdag mag de zomeraanwinst mogelijk zijn eerste basisplek vieren. Dan trekt Antwerp naar Lierse SK in de zestiende finales van de Beker van België. Gezien het drukke programma lijkt het logisch dat Van Bommel daar zou roteren, al kan The Great Old zich geen nieuwe nederlaag meer veroorloven.