Als Haaland de Ballon d'Or vanavond niet wint, doe dan de boeken maar toe

"Als Haaland de Ballon d'Or vanavond niet wint, doe dan de boeken maar toe"

30-10-2023 11:40
5

Maandagavond wordt de Ballon D’Or uitgereikt op het jaarlijkse prestigieuze gala in Parijs. Lionel Messi lijkt topfavoriet te zijn om Karim Benzema op te volgen. Zijn grootste concurrent lijkt Erling Haaland te zullen worden. Volgens voormalig Chelsea-speler en huidig analist Craig Burley moet Haaland altijd als winnaar uit de bus komen.

Lionel Messi lijkt na zijn wereldtitel met Argentinië de topfavoriet te zijn om de Ballon d'Or 2023 aan zijn collectie toe te voegen. Het zou maar liefst de achtste keer zijn dat hij de prijs zou winnen. Desondanks worden ook de kansen van Erling Haaland niet onderschat. Burley vind dat Haaland altijd moet winnen. "Als Haaland de Gouden Bal niet wint, doe de boeken dan maar toe", klinkt hij vastberaden bij ESPN.

Ondanks de wereldtitel met Argentinië is er maar één kanshebber volgens Burley. "Hij is wereldkampioen en dat is een prachtige prestatie, maar het is een periode van vier weken. Zijn vorm over het hele seizoen was niet top", zegt de analist.

In tegenstelling tot die van de Noorse topspits. "Haaland… meer dan 50 goals, een Premier League titel, een FA cup én ook nog eens de Champions League. Hij moet winnen. Ik weet dat veel mensen de Messi-trein niet willen verlaten, maar kijk naar het grotere geheel", voegt Burley toe.

Volgens de voormalig Chelsea-middenvelder moet Haaland nooit terugkeren naar de ceremonie als hij hem niet wint. Bij de kanshebbers vinden we met Kevin De Bruyne één Belg terug.