Bayern München weet acht keer te scoren in één helft, spits Kane maakt wondergoal

28-10-2023 18:26 Laatste update: 18:36
1

Bayern München heeft zaterdagmiddag een monsterzege geboekt in de Bundesliga. Der Rekordmeister, dat vrijwel de gehele wedstrijd met tien man speelde, won in eigen huis met maar liefst 8-0 van SV Darmstadt, dat ook rood kleurde. Harry Kane zorgde uiteindelijk voor het absolute hoogtepunt van de middag.

Bayern begon als nummer drie van de Bundesliga aan de wedstrijd tegen Darmstadt. Een overwinning was dus zeer welkom voor de formatie van trainer Thomas Tuchel. Na enkele minuten spelen kreeg Bayern echter een flinke tik te verwerken: Joshua Kimmich nam de bal slecht aan op zijn eigen helft, waardoor hij nét buiten zijn eigen zestien aan de noodrem moest trekken. De Duits international verliet zo al na vier minuten het veld, terwijl Bayern verder moest met tien.

In de eerste helft vielen er daardoor geen goals, maar wel nog meer rode kaarten. Bij Darmstadt gingen verdedigers Klaus Gjasula en Matej Maglica over de schreef, waardoor zij ook voortijdig moesten gaan douchen. Daardoor eindigde Bayern de eerste helft met tien man en Darmstadt met negen man, terwijl de brilstand nog op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam de thuisploeg echter los. Harry Kane opende de score na 51 minuten met een kopbal, op aangeven van Noussair Mazraoui. Daarna trapte Bayern het gaspedaal volledig in: in de 25 minuten die volgden, scoorde de Duitse kampioen maar liefst nog zes keer. Leroy Sané (twee keer), Jamal Musiala (twee keer) en Thomas Müller wisten het net ook te vinden, maar veruit de mooiste treffer kwam van de schoen van Kane: hij verschalkte doelman Marcel Schuhen met een wonderlijke trap vanaf eigen helft.

In de absolute slotfase maakte diezelfde Kane ook nog zijn derde van de middag. Daardoor weet Bayern op een knotsgekke middag met 8-0 te winnen van Darmstadt. De ploeg van Tuchel gaat nu weer even aan kop in de Bundesliga. VfB Stuttgart heeft namelijk verloren van TSG Hoffenheim, terwijl Bayer Leverkusen later nog in actie komt.