Cercle Brugge wint van KV Mechelen met opnieuw een belangrijke Denkey

28-10-2023 17:56
21

Cercle Brugge heeft goede zaken gedaan op bezoek bij KV Mechelen. Cercle Brugge wist met 0-2 te winnen van Malinwa, opnieuw was Kevin Denkey belangrijk met een doelpunt. Denkey maakte zijn tiende treffer van het seizoen. Ook scoorde Kazeem Olaigbe zijn eerste treffer voor Cercle Brugge. Mechelen is bezig aan een zeer matige reeks, de ploeg haalde 1 op 18.

KV Mechelen kreeg Cercle Brugge op bezoek en scheidsrechter Erik Lambrechts floot voor de eerste keer. In de eerste fase van de match waren beide ploegen alleen gevaarlijk via stilstaande situaties. In de beginfase kende de match tussen Malinwa en Cercle Brugge maar weinig grote kansen.

In de volgende fase zijn er meerdere kansen voor zowel Mechelen als Cercle Brugge. In de 35e minuut kreeg Thibo Somers een flinke beuk van Toon Raemaekers. Het was de Mechelse verdediger die hierdoor geblesseerd raakte en met een brancard van het veld moest.

Vlak voor de rust was het Cercle Brugge dat de meeste aanspraak maakte op een treffer. Vooral Yann Gboho toonde zich gretig, maar Mechelen wist toch het doel schoon te houden en de ploegen gingen rusten bij een gelijke stand.

Na de rust steeg de spanning direct tussen Mechelen en Cercle Brugge. In de 54e minuut was Mechelen erg dichtbij de 1-0, maar doelman Warleson en de paal stonden de voorsprong van Mechelen in de weg.

In diezelfde minuut schakelde Cercle Brugge razendsnel om. Lemarechal speelde de bal goed door op Denkey. De spits was ook tegen Mechelen scherp voor het doel en prikte de bal langs doelman Coucke.

Mechelen was duidelijk niet van plan om thuis van Cercle Brugge te gaan verliezen, de ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het opnieuw Cercle Brugge dat het net wist te vinden. In de 74e minuut speelde Olaigbe zijn directe tegenstander gemakkelijk uit en scoorde beheerst zijn eerste doelpunt voor Cercle Brugge.

In de slotfase zette Mechelen nog een slotoffensief in, maar doelman Warleson wist zijn doel schoon te houden. In de 93e minuut kreeg Cercle Brugge nog een penalty, maar Denkey faalde vanaf de stip.