STVV gaat met overwinning lopen na doelpunten in slotfase tegen RWDM

27-10-2023 22:40
1

Sint-Truiden VV en RWDM trapten speeldag 12 van de Jupiler Pro League op gang. Beide clubs werden wakker in de slotfase met drie doelpunten. Uiteindelijk ging STVV met de overwinning lopen: 2-1.

De eerste helft tussen STVV en RWDM was er één om snel te vergeten. Beide clubs kunnen de drie punten goed gebruiken, maar van doelgevaar was er geen sprake. De ruststand bleef dan ook bij 0-0.

In de tweede helft leek er geen verbetering te komen, maar na een uur spelen dan toch opwinding op Stayen. De thuisploeg dreigde twee keer. Tien minuten voor tijd bracht de VAR eindelijk leven in de wedstrijd.

Wesli De Cremer werd naar het scherm geroepen en uiteindelijk kreeg STVV een strafschop toegekend. Koita knalde de penalty stevig voorbij specialist Defourny en de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong.

In de slotfase kwam RWDM alsnog langszij dankzij een doelpunt van Gueye. En er kwam nog meer spektakel in het slot. Hashioka zorgde voor de winnende 2-1 en legde ook de eindstand vast. Daardoor staat STVV nu op een negende plek met zestien punten. Promovendus RWDM staat op een elfde plek met dertien punten.