Dortmund wint in Newcastle, RB Leipzig verslaat Rode Ster, Milan verliest van PSG

25-10-2023 23:07 Laatste update: 23:07

Borussia Dortmund heeft woensdagavond hele belangrijke zaken gedaan in Groep F door op bezoek bij Newcastle United met 0-1 te winnen. Ook RB Leipzig boekte succes. Tegen Rode Ster Belgrado werd er met 3-1 gewonnen, Rode Duivel Loïs Openda kwam een keer niet tot scoren voor Leipzig. In Frankrijk stond het topduel tussen Paris Saint-Germain en AC Milan op het programma. Tijjani Reijnders en co. gingen vrij kansloos onderuit en wachten zodoende nog altijd op hun eerste CL-zege dit seizoen.

Newcastle United - Borussia Dortmund
Dortmund wist wat het te doen stond in Newcastle na de eerdere nederlaag tegen Milan en het gelijke spel tegen PSG: winnen. Bij de Duitsers was er een basisplaats voor Donyell Malen. Bij Newcastle zat Sandro Tonali, die op het punt staat voor een zeer lange periode geschorst te worden, op de bank.

Na 45 minuten spelen viel de enige treffer van de avond. Felix Nmecha rondde erg fraai af na een eveneens fraaie aanval. De thuisploeg, onlangs nog met 4-1 te sterk voor PSG, slaagde er niet in om zich terug te knokken. In de slotfase was Newcastle nog dichtbij, maar toen stond de lat een gelijkmaker in de weg. Door de zege van Dortmund is de spanning in Groep F om te snijden. Alle teams maken nog kans op overwintering.

RB Leipzig - Rode Ster Belgrado
Met Rode Ster Belgrado trof Leipzig dinsdagavond de op papier zwakste broeder van Groep G. Toen de ploeg van trainer Marco Rose al na twaalf minuten spelen op voorsprong kwam, leek een vrij eenvoudige overwinning dan ook in de maak. Rode Duivel Openda kwam eens niet op het scorebord, de spits werd na 82 minuten gewisseld voor Benjamin Sesko.

Linksback David Raum scoorde in de twaalfde minuut en in de daaropvolgende 47 minuten slaagde Leipzig er niet in om de score te verdubbelen. Tot het aanbreken van de 59 minuut. Xavi Simons, verzorgde op werkelijk fenomenale wijze de 2-0. De Oranje-international schoot snoeihard raak van heel ver. Mark Stamenic bracht de spanning nog even terug in Oost-Duitsland, maar toen Dani Olmo in de 84e minuut de 3-1 maakte, was de zege voor Leipzig een feit.

PSG - AC Milan
Milan, vorig seizoen nog halve finalist van de Champions League, is met twee gelijke spelen matig begonnen aan deze editie van het miljardenbal. Tegen PSG kwam het er opnieuw niet uit. Na ruim een uur spelen kwamen de Parijzenaars op voorsprong. Wie anders dan Kylian Mbappé nam de treffer voor zijn rekening. De spits liet Milan-doelman Mike Maignan na een fraaie actie volstrekt kansloos.

Randal Kolo Muani verdubbelde de score acht minuten na de theepauze. De zomeraanwinst kreeg alle tijd en ruimte van de Italiaanse, en drukte af. De voorsprong van PSG kwam niet meer in gevaar. In de slotfase deelde de CL-winnaar van 2020 via Lee Kang-in nog de genadeklap uit, AC Milan nu echt aan de bak moeten om overwintering nog te realiseren.