Brown koos bewust voor Gent: Familieclub waar veel talenten zijn doorgebroken

Brown koos bewust voor Gent: "Familieclub waar veel talenten zijn doorgebroken"

25-10-2023 11:45
9

Met Archie Brown heeft KAA Gent een voltreffer in huis gehaald tijdens de afgelopen zomertransferperiode. De linkerflankspeler maakt indruk met zijn fysieke capaciteiten én uitstekende voetjes. Zelf is de Jamaicaanse Brit nog steeds gelukkig met de keuze die hij gemaakt heeft.

In gesprek met het digitale huis van De Buffalo's legt Brown haarfijn uit waarom hij voor Gent gekozen heeft. "Ik had een gesprek met de coach en met meneer Louwagie over waar ik in de ploeg zou passen", klinkt het. Gent leek hem vervolgens de "perfecte plaats" voor zijn ontwikkeling. De deelname aan de Conference League speelde daarin een rol. "Zo werken we veel wedstrijden af, dat heb ik graag."

Daarnaast heeft hij nog twee andere redenen. "Gent wordt altijd nadrukkelijk in het oog gehouden. Zoveel opkomende talenten zijn hier doorgebroken of lopen hier momenteel nog steeds rond", denkt Brown ook al aan de volgende stap. Tot slot sprak de warmte bij Gent hem aan. "Ik had het gevoel van een familieclub, waar ik vroeger altijd aan gewend was."

Brown beseft maar al te goed dat hij nog geen afgewerkt product is. "Ik haal zeker niet elke wedstrijd een tien op tien, ik moet nog veel leren." Die leergierigheid typeert hem dan ook. "Ik probeer meer aandacht te schenken aan mijn slechte wedstrijden dan aan mijn goeie", verzekert Brown nog.