Paintsil over weerzien Ferencvaros: ''Mijn makelaar kreeg plots een telefoontje''

Paintsil over weerzien Ferencvaros: ''Mijn makelaar kreeg plots een telefoontje''

25-10-2023 07:35 Laatste update: 08:06

KRC Genk staat donderdagavond tegenover het Hongaarse Ferencvaros. Voor Joseph Paintsil wordt het een bijzondere Conference League-avond. De aanvaller heeft een verleden bij de Hongaarse club in 2017 en 2018 en blikte daarop terug.

Toen Paintsil bij het Ghanese Tema Youth speelde, kreeg de aanvaller belangstelling vanuit Duitsland. ''HSV had echter problemen met de wettelijke voorwaarden voor een contract: omdat ik geen (jeugd)international was, was het moeilijk om rechtstreeks in de Bundesliga terecht te komen'', vertelde Paintsil over de interesse van het Duitse HSV aan Het Belang van Limburg. Ook Borussia Dortmund had interesse in Paintsil.

Maar toen kreeg de makelaar van Paintsil een telefoontje uit Boedapest. ''Thomas Doll, de trainer van Ferencvaros, was zowel speler als coach geweest bij HSV, en iemand binnen de club had hem getipt dat ik een heel goede indruk had nagelaten tijdens de trainingen'', vertelde Paintsil over de belangstelling van de Hongaarse club.

Doll wist Paintsil uiteindelijk naar Ferencvaros te halen. ''Bij Ferencvaros volgde men de coach, maar wilde men geen al te grote risico's nemen. Daarom werd er een huurconstructie opgezet met mijn Ghanese club Tema Youth'', aldus Paintsil.

Het jaar daarop, in 2018, verhuisde Paintsil naar KRC Genk voor 3 miljoen euro. Behalve een huurperiode bij Ankaragucu, heeft de rechtsbuiten tot op heden voor KRC Genk gespeeld.