Clement beschikt over vers goudhaantje: spits zit aan zes goals op een maand tijd

Clement beschikt over vers goudhaantje: spits zit aan zes goals op een maand tijd

24-10-2023 22:50 Laatste update: 23:10
2

Philippe Clement is zijn tijdperk bij Rangers FC uitstekend van start gegaan. In zijn debuutwedstrijd ging Hibernian vlot voor de bijl: 4-0. Ibrox verheugt zich dezer dagen niet alleen om haar nieuwe trainer, maar ook om een vers goudhaantje. Zijn naam: Abdallah Dipo Sima.

De 22-jarige Senegalees is één van de strafste spitsen van de voorbije maand op de Europese velden. Sima lukte tegen Hibernian twee treffers, wat zijn seizoenstotaal in de Schotse Premiership op vijf stuks heeft gebracht. Overigens waren de andere twee doelpunten van Rangers van Belgische makelij, want zowel Nicolas Raskin als Cyriel Dessers maakten hun trainer gelukkig.

Maar goed, de grote ster van de dag was dus Sima. Vijf competitietreffers ogen misschien niet zó indrukwekkend, maar de afgelopen 30 dagen wist de Senegalees wel zes keer raak te schieten. Ook in de Schotse League Cup én in de Europa League had hij bijvoorbeeld al het net gevonden. Eerder had Sima al eens gescoord in de voorrondes van de Champions League, waar Rangers werd uitgeschakeld door PSV. Over alle competities heen zit hij nu aan negen doelpunten. Dat zijn er nu al drie meer dan in zijn volledige vorige seizoen, toen Sima uitkwam voor het Franse Angers.