OFFICIEEL: 'Degradatiekandidaat' Ajax zet trainer Steijn op straat

OFFICIEEL: 'Degradatiekandidaat' Ajax zet trainer Steijn op straat

23-10-2023 19:11
2

Maurice Steijn is niet langer de trainer van Ajax. De nederlaag in De Galgenwaard tegen FC Utrecht (4-3) was de druppel.

De clubleiding en Steijn hebben samen besloten dat het beter is om uit elkaar te gaan. Steijn kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam. De trainer is hoofdverantwoordelijk voor het historisch slechte seizoen van Ajax, dat zeventiende in de Eredivisie staat.

"De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter", zegt interim algemeen directeur Jan van Halst op de clubsite. "Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten. Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar."

Steijn genoot lange tijd het vertrouwen, omdat hij twaalf nieuwe aankopen in zijn schoot geworpen kreeg. Hij benadrukte meerdere malen weinig tot geen inspraak te hebben op het transferbeleid. Ook na vier maanden wist Steijn Ajax niet naar zijn hand te zetten, waardoor besloten is niet met elkaar verder te gaan.

In totaal zat Steijn elf keer op de bank bij een officiële wedstrijd van Ajax. Daarvan won hij er slechts twee: thuis tegen Heracles Almelo (3-1) en op bezoek bij Ludogorets (1-4).