PSV scoort wéér minimaal drie keer en verstevigt koppositie, Bakayoko trefzeker

21-10-2023 23:16

PSV heeft de perfecte seizoenstart zaterdagavond een passend vervolg gegeven tegen Fortuna Sittard. In het Philips Stadion hoefde de Eredivisie-koploper zich geen moment in het zweet te werken: 3-1. Bij PSV begon Rode Duivel Johan Bakayoko in de basis. Yorbe Vertessen kwam in de 68e minuut het veld in voor Hirving Lozano.

PSV begon met Hirving Lozano, Guus Til en Patrick van Aanholt op de plek van respectievelijk Noa Lang (ex-Club Brugge), Malik Tillman en Sergiño Dest aan het thuisduel met Fortuna Sittard, dat eerder dit seizoen een punt wist te pakken tegen zowel Feyenoord als Ajax (twee keer 0-0). Dit keer bleven de Limburgers ver verwijderd van een stunt.

Na negentien minuten maakte Guus Til de verdiende openingstreffer op aangeven van Johan Bakayoko. Het was de opmaat naar een simpele avond voor de Eindhovenaren, die in de laagste versnelling speelden en toch geen moment in de problemen kwamen.

In de tweede helft liep PSV uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst kopte André Ramalho, die de geblesseerde Armel Bella-Kotchap verving, de bal tegen de touwen, gevolgd door een doelpunt van Bakayoko. In het Philips Stadion werd lauwtjes gereageerd, omdat de wedstrijd rond de laatste goal al lang en breed was gespeeld. In de slotseconden redde Kaj Sierhuis nog de Fortuna-eer door een penalty te benutten: 3-1. Invaller Tillman was de boosdoener.

Door de zege verstevigt PSV de koppositie in de Eredivisie, met een perfecte score van 27 punten uit negen wedstrijden. De doelcijfers: dertig voor en twee tegen. Voor de achtste keer op rij scoorde de machine van Bosz minimaal drie keer in één Eredivisie-wedstrijd. Volgende week wachten RC Lens (dinsdag) en Ajax (zondag).