Ten Hag matige vorm Onana bij Manchester United

Ten Hag over matige vorm Onana bij Manchester United: 'Dat helpt niet bepaald mee'

21 oktober om 16:59

Op de persconferentie in aanloop naar het duel van Manchester United tegen Sheffield United, gaat Erik ten Hag in op de vorm van André Onana. De oefenmeester krijgt de vraag waarom de doelman nog niet volledig weet te overtuigen op Old Trafford, en denkt te weten waar het aan ligt.

Ten Hag stelt dat de prestaties van Onana onder meer lijden onder de blessures van de linie voor hem. Momenteel ontbreken Luke Shaw, Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en ook de defensieve middenvelder Casemiro, nadat eerder ook andere verdedigers al langere tijd ontbraken. "Iedere keer heeft hij andere mensen voor zich", stelt de manager over Onana. "Dat helpt niet bepaald mee, je creëert dan geen routines. Dat is de situatie waarin we zitten. Het helpt hem niet in zijn integratie in het elftal."

De Kameroenees stond elk duel in de basis sinds zijn overstap van Internazionale, en kreeg 22 tegengoals in elf wedstrijden, met twee clean sheets. Bovendien ging hij een aantal keer opzichtig in de fout. "Hij weet dat het beter moet", zegt Ten Hag. "Iedere speler die naar de Premier League komt heeft tijd nodig om zich aan te passen, maar het moet beter."