Conflict in Israël is topic bij KAA Gent, Vanhaezebrouck: Iedereen toont respect

Conflict in Israël is topic bij KAA Gent, Vanhaezebrouck: "Iedereen toont respect"

21-10-2023 12:25

KAA Gent-speler Omri Gandelman verloor onlangs twee vrienden bij een aanval van Hamas in Israël. Het conflict in Israël en de Gazastrook is een item in de spelersgroep van Hein Vanhaezebrouck. De coach reageert tijdens zijn persconferentie op de kwestie.

Vanhaezebrouck wou een duidelijke boodschap de wereld insturen. “Respect is iets wat we bij Gent hoog in het vaandel dragen. We hebben zoveel nationaliteiten binnen de groep, en iedereen doet moeite om elkaar te respecteren. Iets wat elders in de wereld fout loopt”, citeert Het Laatste Nieuws Vanhaezebrouck.

De Gent-coach doelde op het conflict in Israël. Bij KAA Gent heeft men met Omri Gandelman een Israëlische middenvelder in de kern, maar tegelijk ook jongens als Tarik Tissoudali die dan weer pro-Palestina is. Enerzijds gesprek aangaan en anderzijds een goede verstandhouding tussen de spelers zijn dan erg belangrijk. “Je ziet dat Gandelman erg bezig is met wat er in zijn land aan de hand is, omdat hij ook persoonlijk getroffen is met het verlies van zijn twee vrienden”, zegt Vanhaezebrouck.

Het respect binnen de groep is echter groot voor iedereen. Binnen KAA Gent probeert men geen partij te kiezen. “De keuze die wij maken is die voor een goede verstandhouding, vrede en leefbaar leven voor iedereen binnen de club. Elke escalatie moet vermeden worden”, klinkt het bij de KAA-Gent-coach. “Ik ben trots op mijn jongens die naast elkaar leven met begrip. Respect tonen is de enige manier”, besluit Vanhaezebrouck.