'Clement kon voor het geld kiezen, maar voelde meteen wat voor club Rangers is'

'Clement kon voor het geld kiezen, maar voelde meteen wat voor club Rangers is'

21-10-2023 10:47
1

Een belangrijke dag voor Philippe Clement vandaag. De kersverse manager van Rangers FC staat voor zijn debuut op Ibrox. Thomas Buffel, die er zelf tussen 2005 en 2008 voetbalde, duimt alvast voor Clement.

Clement begint vandaag aan de inhaalrace op rivaal Celtic. Een erg mooie uitdaging volgens Thomas Buffel. “Clement had voor het geld in de woestijn kunnen kiezen, maar heeft ongetwijfeld meteen gevoeld wat voor een club Rangers FC is”, klinkt het bij Buffel in Het Laatste Nieuws. “Als je Ibrox ziet, dat is één en al voetbal”, voegt hij toe.

Het Schotse voetbal mag dan niet de Premier League zijn, toch is het niet te onderschatten volgens Buffel. “Je speelt tweewekelijks voor 50.000 man. Met alle respect, in de Jupiler Pro League is het ook niet elke week Club Brugge tegen Anderlecht of KRC Genk”, zegt Buffel.

Één van ’s werelds breedst gedragen clubs managen brengt natuurlijk ook druk met zich mee. Volgens Buffel is de rol van de supporters hierin niet te onderschatten. “Het is cruciaal de fans aan je kant te houden. Eens de publieke opinie begint te wegen kan je er onmogelijk tegenop. Anderzijds kan je in Glasgow ook verafgood worden als een legende”, besluit Buffel.