Aderlating PSV: 'Blessure Lang (ex-Club Brugge) erger dan vorige keer'

Aderlating PSV: 'Blessure Lang (ex-Club Brugge) erger dan vorige keer'

20-10-2023 15:15

PSV kan zaterdag definitief niet beschikken over Noa Lang. Peter Bosz bevestigt dat de 24-jarige voormalige aanvaller van Club Brugge langer aan de kant staat dan verwacht. Ook de duels met RC Lens en Ajax komen hoogstwaarschijnlijk te vroeg.

"Het is erger dan de vorige keer", erkent Bosz op de persconferentie, geciteerd door onder meer het Eindhovens Dagblad. "Morgen (zaterdag, red.) tegen Fortuna is hij er zeker niet bij. En het ziet er naar uit dat het niet tot dit weekeinde beperkt gaat blijven." Lang moest zich tijdens de 0-4 zege bij Sparta al in de eerste helft laten wisselen. Hij moest de interlandperiode met Oranje aan zich voorbij laten gaan, maar ook PSV kan voorlopig nog niet over hem beschikken.

Het ED meldde eerder al dat ook de Champions League-clash met RC Lens en de Eredivisie-kraker tegen Ajax op de tocht staan. Daar hint Bosz nu dus ook op. Het ontbreken van Lang is een forse aderlating voor PSV. De linksbuiten is één van de grote uitblinkers in de ploeg van Bosz. In dertien optredens was hij goed voor vijf treffers en één assist. Hirving Lozano lijkt zijn meest aangewezen vervanger.

De nog foutloze koploper van de Eredivisie kan wel weer beschikken over Malik Tillman en Isaac Babadi.