KAA Gent maakt indruk op tegenstand: Voor elke positie zo’n weelde

KAA Gent maakt indruk op tegenstand: "Voor elke positie zo’n weelde"

20-10-2023 12:44 Laatste update: 12:45
2

Hannes Van Der Bruggen speelt zondag met Cercle Brugge tegen KAA Gent. Een bijzondere wedstrijd, want de middenvelder heeft jarenlang bij de Buffalo's gespeeld. Hij schat de huidige ploeg hoog in.

"Ik denk dat ze dit jaar opnieuw een goede ploeg hebben waarmee ze ver van boven zullen eindigen", aldus Van Der Bruggen bij Krant Van West-Vlaanderen. "Zeker als zij het niveau van de eerste voorbije tien matchen aanhouden. Ze hebben snelheid, vista en de techniek en kunnen vanuit om het even welke hoek scoren."

Het gevaar kan van alle kanten komen bij KAA Gent. "Hugo Cuypers is voorin een belangrijke pion voor hen. Zal hij er opnieuw bij zijn na zijn blessure? Anderzijds hebben ze voor elke positie zo’n weelde. Met Tissoudali, met Kums en De Sart op het middenveld en achterin een solide verdediging met Watanabe die een goede transfer lijkt. Wij zullen met zijn allen honderd procent moeten zijn om tegen dat Gent iets mee te pikken."

Sinds de laatste interlandbreak behaalde Cercle maar 3 op 12, maar de Vereniging staat nog altijd zesde in het klassement.