Schmeichel biedt excuses aan na incident met ballenjongen: 'Wil rolmodel zijn'

Schmeichel biedt excuses aan na incident met ballenjongen: 'Wil rolmodel zijn'

19-10-2023 20:33
17

Verschillende spelers van RSC Anderlecht kwamen tijdens de interlandbreak nog in actie en vertegenwoordigden hun land. Ook Kasper Schmeichel, die met Denemarken betrokken raakte bij een opmerkelijk incident.

Schmeichel heeft bij Denemarken nog steeds een basisplek en hielp zijn land aan een zes op zes tegen Finland en San Marino. In dat laatste duel moest hij wel verrassend een tegendoelpunt slikken en was hij betrokken in een bijzonder akkefietje.

Na de gelijkmaker van San Marino hadden de Denen niet al te lang meer om opnieuw tot scoren e komen. Er was dus flink wat haast nodig, maar één van de ballenjongens treuzelde voor Schmeichel te lang bij het teruggeven van een bal. De Deen raakte bijzonder gefrustreerde en schreeuwde de ballenjongen enkele verwensingen toe. Dat leverde hem ook flink wat kritiek op.

Na het incident kwam Schmeichel op Instagram wel met excuses. 'Zoals iedereen weet betekent het alles voor mij om een rolmodel te zijn voor kinderen. Daar heb ik in gefaald en daarvoor bied ik mijn excuses aan', schreef hij.