Bakayoko-collega De Jong houdt deur op kier voor EK Oranje: ''Blijft fantastisch''

Bakayoko-collega De Jong houdt deur op kier voor EK Oranje: ''Blijft fantastisch''

19 oktober om 09:05
Laatste update: 19 oktober om 09:12

Luuk de Jong keert met reguliere interlands niet terug in Oranje, maar voor het EK 2024 zegt hij niet bij voorbaat nee. In de Football is Life-podcast van zijn broer Siem de Jong reageert de spits op de vraag naar hem bij het huidige Oranje en de lovende woorden van Ruud Gullit.

Als zijn broer Siem aan Luuk vraagt wat hij zou doen als er toch nog een belletje komt voor het EK 2024, reageert de spits vrij cryptisch. "Wanneer dat soort dingen gebeuren, daar kan ik nu echt geen antwoord op geven." Voor de reguliere interlands blijft De Jong echter bij het standpunt dat hij al vaker innam. "Spelen voor Oranje blijft fantastisch, maar ik heb een duidelijke keuze gemaakt. Ik kijk nu niet naar het Nederlands elftal met het gevoel dat ik wil meedoen."

In de uitzending van Rondo afgelopen maandag gaf Gullit een betoog over een mogelijke terugkeer van De Jong in Oranje. Het icoon van het Nederlands elftal zei dat er op dit moment geen betere spits is voor Ronald Koeman dan de PSV’er. Een vleiend idee, aldus De Jong. "Heel mooi dat hij dat zegt hoor, maar ik denk dat ze nu ook goed bezig zijn bij Oranje. Als je ziet welke spitsen ze doorselecteren."

De Jong maakte vorig seizoen de keuze om te stoppen bij het Nederlands elftal, omdat hij zich meer wilde focussen op zijn gezin en op PSV. Dat werpt zijn vruchten af, want de 33-jarige spits maakte al dertien doelpunten in vijftien wedstrijden voor de Eindhovenaren dit seizoen.

De Jong staat samen met de Belgen Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen aan kop in de Eredivisie met PSV.