‘Wrevel bij Union SG: zeven internationals, maar Eupen wacht vrijdag al’

‘Wrevel bij Union SG: zeven internationals, maar Eupen wacht vrijdag al’

19-10-2023 07:00 Laatste update: 08:02
7

Union SG heeft zeven internationals uit alle uithoeken van de wereld, maar moet vrijdag wel al in actie komen in de Jupiler Pro League. De Brusselse club neemt het op tegen KAS Eupen.

Eerder waren de supporters al misnoegd toen de inhaalwedstrijd tegen RWDM op donderdag 18u30 moest doorgaan. Nu spreekt Het Nieuwsblad weer van ‘wrevel’ bij Union SG door de kalender.

Koki Machida (Japan), Anthony Moris (Luxemburg), Mohamed Amoura (Algerije), Loïc Lapoussin (Madagaskar) en Noah Sadiki (U20 Congo) zijn vijf basisspelers die internationale verplichtingen hadden. Fedde Leysen (U21 België) en Kevin Rodriguez (Ecuador) zijn twee spelers die dicht bij de basiself staan.

Elke speler maakte ook minuten en de meesten speelden dinsdag nog. Vooral de urenlange vluchten zullen hun tol eisen. Union SG is aldus gefrustreerd en er werd al geklaagd bij de voetbalbond.

De kalender lijkt echter geen keus te hebben. Donderdag speelt Union SG namelijk alweer in de Europa League en zaterdag spelen de RSCA Futures in het Lotto Park tegen SL16. Dat stadion ligt in dezelfde politiezone als het Dudenpark.