De iconische abattoir als decor: Anderlecht presenteert nieuwste ploegfoto

De iconische abattoir als decor: Anderlecht presenteert nieuwste ploegfoto

18-10-2023 14:35 Laatste update: 15:04
9

RSC Anderlecht heeft van de interlandonderbreking gebruik gemaakt om (eindelijk) haar ploegfoto voor 2023-2024 te nemen en voor te stellen. De recordkampioen heeft het resultaat nu gedeeld via haar sociale media.

Traditiegetrouw nemen de clubs hun ploegfoto aan het begin van de competitie. In de laatste dagen en weken heeft Anderlecht echter nog een serieuze gedaanteverwisseling ondergaan. Een slotoffensief van Jesper Fredberg loodste onder meer Thomas Delaney, Thorgan Hazard, Mats Rits en Kasper Schmeichel naar het Lotto Park. Het zou toch zonde zijn om die ronkende namen niet te vereeuwigen op foto ...

En dus besloot Anderlecht om de hele kern samen te roepen voor een kersvers exemplaar. Daar zijn niet alleen de spelers voor nodig, maar ook een spraakmakend decor. Dat heeft paars-wit gevonden in de vorm van de 'abattoir', het iconische vroegere slachthuis in Anderlecht. Het levert niet alleen fraaie plaatjes op, er schuilt ook een symbolische betekenis achter, staat uitgelegd op de website van RSCA. De club wil de band met de lokale gemeenschap graag verder aanhalen en in de verf zetten.