Na zes weken in het Verre Oosten kan Gent weer beschikken over Hong

Na zes weken in het Verre Oosten kan Gent weer beschikken over Hong

18-10-2023 14:00
1

KAA Gent heeft haar verloren zoon weer in de armen kunnen sluiten. Na anderhalve maand afwezigheid heeft Hyun-Seok Hong zich terug gemeld in de Ghelamco Arena, staat te lezen op de clubwebsite. Na interlandverplichtingen is het nu zaak om de draad op te pikken in de Jupiler Pro League.

Hong vertrok begin september richting Azië, waar hij met zijn vaderland Zuid-Korea de Asian Games betwistte. Die competitie sloten de Koreanen ook als winnaar af, door Japan te verslaan in de finale. Als klap op de vuurpijl moesten Hong en co de voorbije dagen ook nog twee oefeninterlands afwerken. Tegen zowel Tunesië (4-0) als Vietnam (6-0) trokken ze vlot aan het langste eind. Hong kwam enkel in actie in dat eerste duel.

Nu alle plichtplegingen achter de rug zijn, keert Hong eindelijk terug naar de selectie van Hein Vanahaezebrouck. Toen de aanvallende middenvelder zes weken geleden vertrok, was dat best een ongelukkige timing. Hij groeide toen immers naar zijn beste vorm toe en had net nog de kraker met Club Brugge (2-1) in een beslissende plooi gelegd met twee treffers. Zondag kan Hong eindelijk weer in actie komen voor Gent. De Buffalo's brengen dan een bezoekje aan Cercle Brugge.