UEFA geeft ten laatste vrijdag uitsluitsel over verloop van Duivels-Zweden

UEFA geeft ten laatste vrijdag uitsluitsel over verloop van Duivels-Zweden

18-10-2023 11:24 Laatste update: 14:19
6

Dat voetbal een bijzaak is, wanneer het nieuws van de terroristische aanval in Brussel het stadion binnen sijpelde, werd nog maar eens bevestigd. Toch moet er een beslissing genomen worden over het verdere verloop en/of de uitkomst van de partij tussen de Rode Duivels en Zweden die gestaakt werd. 

UEFA zou de Belgische voetbalbond ingelicht hebben dat er ten laatste vrijdag een beslissing genomen zal worden. Dat heeft de bond woensdag laten weten aan Belga. Beide federaties zouden opteren om de wedstrijd niet verder te laten spelen. UEFA zou nu bekijken of dit reglementair wel mogelijk is. 

Voor de Rode Duivels zou de beslissing sportieve gevolgen kunnen hebben. België zou namelijk geen reekshoofd kunnen worden voor het EK in Duitsland. Volgens Manu Leroy, is dit bijkomstig. “De gebeurtenissen van eergisteren hebben ons allen geraakt”, klinkt het bij interim-CEO, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Als aan onze veiligheid wordt geraakt, zijn sportieve successen bijzaak. We hopen dus dat het 1-1 gelijkspel als definitieve score kan worden weerhouden.”