Pro League over impact terreurdreiging: ''Moeten nu geen paniek zaaien''

Pro League over impact terreurdreiging: ''Moeten nu geen paniek zaaien''

18-10-2023 07:35 Laatste update: 07:46
40

Na de surrealistische gebeurtenissen op maandagavond in Brussel ligt de terreurdreiging in België nog altijd op niveau 3. Dat betekent de aanwezigheid van meer politie bij grotere evenementen, zo ook bij voetbalwedstrijden. De Pro League verwacht dat de impact minimaal zal zijn voor de voetbalwedstrijden van dit weekend.

In 2015 speelde zich een scenario af waarbij er meer stewards werden ingezet en striktere controle bij de ingang van stadions werd geïmplementeerd na de aanslagen in Parijs. Toen gingen Lokeren tegen RSC Anderlecht en Moeskroen tegen Charleroi niet door vanwege een gebrek aan federale politie om de lokale manschappen te ondersteunen. Nu is de vraag of dat scenario zich weer kan herhalen.

''Daar hebben wij als Pro League uiteraard geen zeggenschap in'', vertelde woordvoerder Bever aan Het Laatste Nieuws.

''Maar wij denken dat we nu geen paniek moeten zaaien'', klonk het bij de woordvoerder.

''We schatten dat de impact voor de voetbalfan miniem zal zijn'', zei Bever over het effect dat de dramatische maandagavond op de Belgische voetbalsupporter zal hebben.

''We staan klaar als de overheden bepaalde extra maatregelen zullen vragen, maar vandaag lijkt het daar niet op'', aldus de woordvoerder van Pro League, die nog geen noodzaak ziet voor strikter optreden.

Na de interlandperiode staat het komende weekend weer in het teken van voetbal in clubverband. De Jupiler Pro League wordt dan hervat.